A tervezettnél ugyan kicsit később, de megkezdtük az ültetgetést, palántázást. Munka mellett korlátozottan, elsősorban a késő-délutáni órákban és hétvégén van rá lehetőség.

A múlt hétvége eseményei

A kertben az egyre tavasziasodó időben sorra nyílnak ki a korai, hagymás virágok.

P3097725_resize.JPG

A kökörcsin is láthatóan élvezi a múltkori gondoskodást. Az elszáradt levelek helyén most új hajtásokat hoz, lassan kinyílnak virágai.

P3097726_resize.JPGLeánykökörcsin (lila)

Bár a virágzásra még kicsit várni kell, a legutóbb elrendezett kerek ágyásban is szépen nőnek a tulipánok, az első hagymavirágok is kidugták hegyüket (középen).

P3097729_resize.JPGTulipánok és hagymavirágok

Egy új barackfa elültetésére is sor került.

P3097732_resize.JPGFrissen ültetett sárgabarack

Történt ugyanis, hogy elődjének gyökerét teljes mértékben elrágta valaki rágcsáló. Szerencsére sikerült azonos fajtával pótolni.

P2267666_resize.JPGA pórul járt kajszibarack

P2267663_resize.JPGAz elrágott tő

A tavaly ősszel ültetett almafák is nagyon fiatalok még. Remélhetőleg rendben megmaradnak.

P3097735_resize.JPGAlmafák (őszi ültetés)

A kertünk tele van a fűben megbúvó lila ibolyával. :)

P3097757_resize.JPG

P3097739_resize.JPG

A méhecskék már nagyon szorgoskodnak: folyamatosan gyűjtik a nektárt és virágport.

P3097746_resize.JPG

P3097751_resize.JPG

Az idén sikerült rendkívül sok - részben különleges - vetőmagot beszerezni. A paprikák, paradicsomok palántázása már javában aktuális. Szerencsénkre, kifejezetten erre a célra alkalmas palántázó tálcákat kaptunk korábban. Persze munka ezzel is van bőven...

P3097755_resize.JPGPalántázó tálca feltöltésre várva

P3097760_resize.JPGA különleges paradicsom-fajták (lila, zöld, sárga, piros, fekete, fehér, csíkos, kicsi, nagy, gömbölyű, körte alakú, barack fazonú...) és csilipaprikák egy része már a palántázó tálcán sorakozik. Lényeges a különféle fajták ültetési helyét és nevét gondosan lejegyzetelni, ha nem szeretnénk később meglepődni. :)

P3097766_resize.JPGA gyümölcsfák egy lemosó permetezést kaptak (rézzel)

A heti ültetések

A napsütésben gazdag, egyre melegebb napokat igyekeztem a veteményes beültetésével kihasználni. (Persze most is elsősorban a délutánok álltak rendelkezésemre.) A zöldborsó - velőborsó és kifejtő borsó - és egy csomag fehér hagyma (Snowball) végre a földben pihen. Ezzel mindenképpen végezni akartam még a jelen hétvégére jósolt vihar előtt.
8 csomag (cca. 1,5 kg) borsó 4 és fél sor (kb. 100 méter) hosszú lett.

P3127772_resize.JPGFöldben az első sor borsó

P3137783_resize.JPGÜltetés - egy kis segítséggel ;)

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2014.03.15. 20:03 Szólj hozzá!

Címkék: alma fotó virág fénykép hagyma virágok ültetés tulipán paradicsom paprika méh sárgabarack borsó ibolya faültetés zöldborsó csili lila kajszibarack almafa palánta allium hagymás rágcsáló gyümölcsfa barackfa kökörcsin snowball palántázás leánykökörcsin hagymavirág kajszi hagymás virág velőborsó kifejtő borsó

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr195861846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása