Egy gyors helyzetjelentés, magonc korú ezüstfenyőm háza tájáról. Még a kiültetése kapcsán, előző bejegyzésemben aggódtam egy kicsit sorsa felől. Kicsit későn is került már szabad földbe, rügyezése is megindult, az ültetéskor is sokat kapott, akár a gyökere is sérülhetett. De most már úgy tűnik, aggodalomra semmi ok, szépen megeredt. Szerencsére sikerült tényleg a meleg, nyáriasabb napok előtt elültetnünk, és persze gondos odafigyelést is kapott, esőmentes időszakban 1-2 naponta bőségesen locsoljuk.

Érdekes megfigyelni a fenyő rügyezését... Fenyő tulajdonosok most ne figyeljenek, nekik ez biztosan evidens dolog, de mi először nem tudtuk hová tenni ezeket a tobozszerű, ágvégződésnek tűnő kis izéket. :)

P6079098_resize.JPGElőször az ágak végén jelennek meg - ahhoz igen hasonló - barna kis pikkelyes nyúlványok...

P6079099_resize.JPGKésőbb ezek a pikkelyes "tobozok" kinyílnak (szétnyílnak), majd egyre jobban látszik, ahogy alatta fejlődik a kis zöld (esetünkben inkább ezüstkék), friss hajtás.

P6079101_resize.JPGKésőbb ezeket a tobozszerű "kupakokat" teljesen ledobják, így szabadon fejlődhetnek a friss rügyek.

P6079103_resize.JPGVégül csak a friss hajtások maradnak, melyek sokkal élénkebb, világosabb színűek az öregebb ágaknál.

P6289572_resize.JPGJelenleg tele van a fácska friss hajtásokkal.

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2014.06.28. 14:26 Szólj hozzá!

Címkék: fotó fenyő fénykép hajtás fenyőfa rügy ezüstfenyő megeredés

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr496438317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása