img_4430_resize.JPG

img_4483_resize.JPG

Előzmény
Elég régóta nem jelentkeztem kertünk háza tájáról, konkrétan a nyár teljes egésze kimaradt beszámolóimból. Ennek egyik oka, hogy az idén tényleg nem lett semmilyen veteményesünk (na jó, icipici paprika és paradicsom palánták, de azok is csak balkonládában, hozott anyagból). Ez most kivételesen egy tudatosan előre tervezett döntés volt, mely teljes nyári elfoglaltságom (házon kívüli munka) okán alakult így, noha nehéz szívvel, de sajnos előre láttuk, hogy nem fog beleférni semmilyen kerti tevékenykedés az időmbe (ez így is lett, tekintve, hogy minden nap éjfél körül értem haza - így aztán az írás lehetősége is kiesett). És ezt a témát (saját háztájin kívüli munkavégzés vidéken...) akár bele is foglalhatnám egy sokat vitatott, vagy legalábbis sokak érdeklődését újra és újra felkeltő kérdéskörbe, ami azt taglalja, hogy ki hogyan él vidéken, mennyire lehet megélni a saját termelésből, vagy van-e külső munka-lehetőség, avagy saját vállalkozásban érdemes-e inkább gondolkodni. Még ennek ideje is eljöhet, de ezt nem itt és nem most szeretném kivesézni, mert úgy hiszem, elég nagy terjedelmet jelentene önmagában is a témakör. (De egyszer még sor kerülhet rá...) Dióhéjban hát annyit, hogy úgy hiszem, ez is életünk egyik komoly fejezetét jelentette. A jövőben pedig ismét többet lehetek itthon, így biztos várhatók megint kerti pillanatképek, sztorik. :)

img_4410_resize.JPG

Lepkerajok a fűzfán
Ami pedig a képes-videós beszámoló apropója, hogy szeptember végén temérdek, egyébként azonos fajta lepkére lettünk figyelmesek kertünk legnagyobb fűzfái körül. Egyetlen fotóba vagy videóba egyszerre nehéz lenne belesűríteni őket, de legalább száz egyed látogatott meg minket, és szemmel láthatóan élvezték az őszi meleg napsütést. Úgy tűnik, a betegeskedő fa törzséről táplálkoztak (elképzelhető, hogy esetleg ez vonzotta be őket?), de legalábbis mindenképpen egy helyre tömörültek, a kert távolabbi részeiben nem találkoztunk velünk (ekkora koncentrációban). Kecsesek, szépek és szemet gyönyörködtetőek voltak ezek a kis vénasszony-nyarai látogatók. :)

img_4416_resize.JPG

(Ha csak egy videóba néznétek bele, akkor inkább a másodikat javaslom.)

img_4426_resize.JPG

img_4481_resize.JPGNapozó pillék a fűzfa törzsén

img_4485_resize.JPG

img_4486_resize.JPG

img_4487_resize.JPG

img_4493_resize.JPG

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2020.10.07. 11:40 komment

Címkék: fotó munka videó ősz lepke állatok napsütés vidék szeptember megélhetés lepkék pillangófélék

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9316230668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása