img_2716.jpeg

img_2723.jpeg

Korábbi (ideköltözésünk okait taglaló) bejegyzésekben már pedzegettem, hogy döntésünket nagyban elősegítette a Balaton közelsége is. Általánosságban elmondható, hogy a Magyar Tenger mindenkiben kellemes érzéseket idéz, így egy Balaton-régióban elhelyezkedő ház egy fajta euforikus örömöt okoz, de itt élni azért ennél nyilván kicsit több. A dolog árnyoldalán túl (melyet itt most nem is részleteznék, korábban hosszasan meséltem róla), olyan előnyökkel is jár, hogy az ember lánya (és annak családja) különböző időszakokban, akár szezonon kívül is megfigyelheti a Balatont és annak környékét, élővilágát. Úgy gondolom, az efféle csodákra érdemes nyitottnak lenni, mert számos szépséggel és a természet nyugalmával örvendezteti meg az arra kíváncsi megfigyelőket.

A Balatoni természet (is) szezonon kívül vagy kevésbé populáris időszakokban (pl. rossz időben) jobban kitárulkozik, nagyobb eséllyel figyelhetjük meg a nádasból, rejtekhelyükről előmerészkedő állatcsaládokat...

Néhány pillanatkép a (vírushelyzet és változékony időjárás miatt talán még valamelyest visszafogottabb), szezon előtti Balaton környékéről:

img_2674.jpeg

img_2801.jpeg

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2020.06.22. 13:39 Szólj hozzá!

Címkék: fotó videó hattyú állatok vidra vadkacsa vadliba Balaton Balatonszemes ladlúd

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1615804272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása