img_8877_resize.JPG

Idén úgy esett, hogy éppen szombatra esik december 1., ami egyben azt jelenti, hogy december elsejével kezdődik az advent, az első, lila gyertya meggyújtása.

Ez alkalomból kicsit kapkodva fejeztük be idei koszorúnkat - szám szerint kettőt is -, mert bár a koszorú alapjaiban már múlt szombaton elkészült, a teljes befejezésre csak most került sor, az itthon fellelhető alapanyagokból. Így ma kerültek rá a gyertyák, szalagok.

Egyik koszorú:

img_8858_resize.JPG

img_8859_resize.JPG

img_8860_resize.JPG

img_8875_resize.JPG

img_8878_resize.JPG

Másik koszorú:

img_8865_resize.JPG

img_8866_resize.JPG

img_8867_resize.JPG

img_8872_resize.JPG

Mindkét koszorút szalmaalapra kötöttük. Idén tuja állt rendelkezésünkre, így az adta a koszorúk zöld alapját. Az első koszorút "hagyományosan", áganként a száraknál rögzítettük erős cérnával, körkörösen. A második koszorún a tuja ágak lényegében teljesen rá vannak tekerve a koszorúalapra (nem csak a szárak töve), majd erre került egy lazább réteg: néhány különlegesebb, ezüstös színű fenyőág (sajnos nem tudom a nevét :( ), melyeknek már szintén csak a tövét fogattuk oda, ettől kapott szintén "borzas" hatást.

Pillanatképek a koszorúkötés folyamatából (Kőröshegy):

img_8768_resize.JPGA koszorút szalmaalapra kötöttük

img_8769_resize.JPGKörkörös elrendezés...

img_8772_resize.JPGDekoráció megkezdése

img_8773_resize.JPGMásodik koszorú

img_8779_resize.JPGElkészült koszorúalapok, még gyertyák nélkül

img_8780_resize.JPG

img_8781_resize.JPG

Az első koszorúra hagyományos gyertyák kerültek, míg a másodikra már csak apró teamécseseket tudtam tenni (ez volt itthon). Túl sok dekorelemem, szalagom sajnos nem volt, így a meglévőkből gazdálkodtam ki valami kis lilát és rózsaszínt az egyes hetek jelölésére. A gyertyákba drótokat olvasztottunk alulról, ezzel fogattuk a koszorúra, a mécseseket csak ráragasztottuk.

A gyertyák gyújtásának sorrendje, szombatonként: lila - lila - rózsaszín - lila.

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2018.12.01. 18:50 Szólj hozzá!

Címkék: fotó videó gyertya szalag mécses adventi koszorú plébánia DIY Advent Kőröshegy kr:DIY - Csináld magad! kr:Ünnepek Alkalmak - Advent-Karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr914408154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása