Végre abba a fázisba ért kis veteményesünk, hogy már nem (csak) végtelennek látszó munkával, hanem inkább betakarítással, kisebb szöszmötölésekkel tölthetjük benne az időnket. Nagyon szeretem, bármire szükségünk van a konyhában, csak kiszaladunk a kertbe... :) És persze mondanom sem kell, hogy az ennyire frissen szedett, saját kezűleg termesztett zöldségeknek van egy különleges, plusz ízélményük, ami miatt akár még nyersen is élvezet őket fogyasztani. Ha nem is nyersen (bár a gyerekek szívesen rágcsálják), több zöldségből is olyan ételt készítünk, amiben csak minimális ízesítést vagy plusz hozzávalót kapnak az alapanyagok, így élvezhetőbb benne maga a friss, zamatos zöldség valódi íze. (Hozzá teszem, nálunk a konyhában férjuram a "tündér" - vagy inkább ördög.)
A tök-félék szép nagyra nőttek a sok locsolás hatására
Tökszüret: zöld és sárga cukkíni, főzőtök
Szendvicshez való (kígyó- és, csemegeuborka, cukkíni)
Gyors begyűjtés a vacsihoz (sárgarépa, fokhagyma, újhagyma - magról)
Egy kis gyümölcs is csurran-cseppen (őszibarack)
Alig bírjuk már kivárni, hogy puhára érjen a nektarin
Köszönöm, hogy elolvastad! :)Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!