Végre abba a fázisba ért kis veteményesünk, hogy már nem (csak) végtelennek látszó munkával, hanem inkább betakarítással, kisebb szöszmötölésekkel tölthetjük benne az időnket. Nagyon szeretem, bármire szükségünk van a konyhában, csak kiszaladunk a kertbe... :) És persze mondanom sem kell, hogy az ennyire frissen szedett, saját kezűleg termesztett zöldségeknek van egy különleges, plusz ízélményük, ami miatt akár még nyersen is élvezet őket fogyasztani. Ha nem is nyersen (bár a gyerekek szívesen rágcsálják), több zöldségből is olyan ételt készítünk, amiben csak minimális ízesítést vagy plusz hozzávalót kapnak az alapanyagok, így élvezhetőbb benne maga a friss, zamatos zöldség valódi íze. (Hozzá teszem, nálunk a konyhában férjuram a "tündér" - vagy inkább ördög.)

P7176460_resize.JPGA tök-félék szép nagyra nőttek a sok locsolás hatására

P7176454_resize.JPGTökszüret: zöld és sárga cukkíni, főzőtök

P7186481_resize.JPGSzendvicshez való (kígyó- és, csemegeuborka, cukkíni)

P7186484_resize.JPGGyors begyűjtés a vacsihoz (sárgarépa, fokhagyma, újhagyma - magról)

P7176464_resize.JPGEgy kis gyümölcs is csurran-cseppen (őszibarack)

P7176466_resize.JPGAlig bírjuk már kivárni, hogy puhára érjen a nektarin

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2013.07.21. 11:45 Szólj hozzá!

Címkék: fotó zöld szüret sárga fénykép hagyma zöldség uborka fokhagyma cukkini tök sárgarépa nektarin őszibarack újhagyma gyümölcsfa főzőtök

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr955417086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása