kandallotuz.jpg

Vidékre költözésünk után rövid időn belül megtapasztaltuk az orkán erejű szél tűzre mért hatását...
tuz.jpg(Elég vicces történet volt, sikerült "kicsit" túlpakolnunk a kandallót, a nagy szél pedig felhúzta a lángokat, a kéményünk beizzott, a tüzet már nem lehetett elfojtani, a fűtésrendszerünk beforrt. Így kénytelenek voltunk a téli hidegben nekiállni ajtót-ablakot kinyitva szellőztetni, a legnagyobb izzó fadarabokat pedig bekotortuk egy fém vödörbe, amivel kirohantunk a kertbe, leöntöttük vízzel. A falubeliek számára biztosan döbbenetes látványt nyújtottunk. A jobb oldali fotó is ekkor készült.)

Azóta már sokkal elővigyázatosabbak és tudatosabbak vagyunk, de sosem árt az óvatosság. Ilyenkor nem lehet egyszerre nagyobb adag (és gyorsan égő) tüzelőt bepakolni a tűztérbe. (Kandallónkról, fűtésrendszerünkről régebben itt írtam.)

Az alábbi videó a mai szélviharban készült. Látható rajta, ahogy a papírlapot magához szívja a szellőzőnyílás. Alapvetően is igen erős huzattal bír a kéményünk, de ez ilyenkor hatványozottan igaz.
Hallható és az égés intenzitásán látható, ahogy a lefojtott tűz kisebb lánggal ég.

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2017.01.06. 14:01 Szólj hozzá!

Címkék: fotó videó tűz szél szélvihar fűtés kandalló vidéki élet fafűtés

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8512104605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása