img_8488_resize.JPG

Túl a kemény fagyokon, elkezdett megenyhülni az idő. Mi sem mutatja ezt szemléletesebben, minthogy teljesen elolvadt a jéggömböm... Csak a három kis teamécses, meg egy apró darabka jégtömb maradt belőle vissza a kinti asztalon. A hőmérő higanyszála (nem, ebben már valóban nem is higany van...) is pozitívba kúszott, a nap is kisütött egy kicsit, a hó olvad, a tetőről pedig folyamatosan csöpög lefelé (a nyakunkba...) az olvadt lé. De legalább már úgy fest, tavaszodik! :)

img_8487_resize.JPGEnnyi maradt a jégmécsesből

Ha majd teljesen elolvad a hó, és a fagyokból már hírmondó sem marad, lesz egy alapos szemrevételezésünk a gyümölcsösben. A január elején előzetesen beköszöntött "majdnem-tavasz" hatására már éppen kezdtek volna éledezni a fák, mikor megérkezett a havazás a -20 fokos hideg éjszakákkal. Kérdéses, az akkor induló rügykezdemények vajon átvészelhették-e ezt a zord időszakot, vagy teljesen elfagytak, így az idén sem lesz gyümölcsünk... De már mindenre fel vagyunk vértezve, és hálás szívvel gondolunk vissza a tavaly nyár bőséges gyümölcstermésére.

Előzetesen azért csak szétnéztem a kertben, és ahol már elolvadt a hó, igyekeztem megnézni az előbújó virágokat - vagy legalábbis azok bimbóit. Talán egy pár hét, és már igazi virágpompás fotókat tehetek közzé. :)

img_8483_resize.JPGA törpe íriszt éppen bimbósan érte a kemény fagy, de úgy tűnik, mégis átvészelte, és hamarosan kinyílik.

img_8482_resize.JPGA nárciszok is várják a jóidőt

img_8484_resize.JPGA sárga krókuszok a ház mellett éppen elkezdtek kinyílni

img_8479_resize.JPGA medvehagyma pedig titokban már elő is bújt. :)

img_8480_resize.JPGA hortenzia rengeteg új rügyet hozott

img_8481_resize.JPGAkárcsak az egyetlen tő áfonyácskám

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2018.03.07. 23:14 komment

Címkék: fotó időjárás tél virágok rügy

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr613722588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása