Nyáron az egyik kedvelt relaxáló elfoglaltságunk volt késő esténként, nyitott ablaknál a különféle állathangokat fülelni. A megszokott háziállatok és kedvencek, mint kutya, macska vagy egy-egy kakas, marha fel-felharsanó hangja mellett gyakran megfigyelhettük a természet állatainak jelenlétét is. Nem ritkán nyestet, békákat, a szinte állandó tücsökzenekart hallgattuk altatónak, de idén többször kifülelhettük a közelben tanyázó baglyok jellegzetes huhogó hangját is. Ugyan a nyár már leköszönt, de a bagolyhangokat ma este is hallottuk. (Ezúttal sikerült is "lencsevégre", de legalábbis mikrofonra kapni őket.)

Az alábbi, körülbelül másfél perces (hang)felvételen többször tisztán kivehető a baglyok jellegzetes huhogása.

Mindenki döntse el maga, hogy hangjuk kellemes, izgalmas, megnyugtató, vagy inkább vészjóslóan riogató! ;)

(Korábbi baglyos bejegyzések)

p1222222-fulesbagoly.JPG

p1212196-fulesbagoly.JPG

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2019.10.19. 19:39 komment

Címkék: videó szavazás állat bagoly huhogás állathang

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6915235712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2019.10.20. 00:23:21

A magárhangok, és egyebek. Bevallom, Utálom a szarkákat, mert itt Pesten elüldözték a fekete rigóimat, akiknek gyönyörű hangjuk volt, és, hát a szarkákét, és a varjakét nem élvezem. Balatonon más a helyzet. Azt már megszoktam, hogy a sün zörög, mikor fut, azt, hogy szomszéd kutyája ettől hisztérikus ugatórohamot kap, azt még nem. De mikor én pánikolok be. Valaki/valami a bejárati ajtót támadja, durva zajokkal. Kiosonok, és, mivel odavilágít egy utcai lámpa, látom, hogy csak fél méter magas, nem betörő. Alszom tovább, másnap valaki visz ki egy mosómedvét a vízre, ő meg merte fogni. És, ha az ablakod alatti fára költözött a sirály, ki tudja, miért, és egész éjszaka rikoltozik, az sem békés madárcsicsergés. Itt, Pesten több évvel ezelőtt még madárcsicsergés volt, ami megszűnt azzal, hogy egy vagy két varjú károg a lágymányosi légtér felett. Elhallgatnak a csivitelők.
süti beállítások módosítása