img_5842_resize.JPG

Kora reggel még kómásan kóvályogtam ki a teraszra némi tüzelő meg egy kis friss zöld után kutatva. Már meg sem lepődök, ha ilyenkor egy macska, netán egy kutya néz velem farkasszemet, bővelkedünk bennük, noha saját házmelléki állatunk jelenleg nincsen... Csakhogy ez a "macska" most egy kicsit nagyobb volt... Majd' eldobtam a tüzelős vödröt, mikor összeálltak szemem előtt a pixelek: ez valami igen nagy! Kellett pár másodperc, mire felfogtam, hogy ezúttal egy birka mered rám. Valójában nem tudom, melyikünk ijedt meg jobban, minden esetre mindketten hátrahőköltünk hirtelen.

img_5835_resize.JPG

A felesleges sokk után már igyekeztem őket közelebbről is szemügyre venni, merthogy kiderült, hárman is átjöttek vendégségbe, majd - praktikus okokból - minél előbb visszaterelni őket eredeti lakhelyükre (a szomszédba). Némi reggeli fitnesznek is beillő kergetőzés után ez végül sikerült is, a kis rafkósak hamar megtalálták a kerítés ama bizonyos gyengepontját. :D

img_5836_resize.JPGA kertünkben legelésző birkák

img_5839_resize.JPGSzétnéztek alaposan az udvarban

img_5840_resize.JPG

img_5841_resize.JPGKergetőzés a birkákkal

img_5843_resize.JPGBenn a bárány, kinn a farkas...?

img_5846_resize-x.JPGBújócska: három birka becserkészése a tét :D

img_5848_resize.JPGA birkák visszataláltak saját területükre :)

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2019.10.23. 11:04 komment

Címkék: fotó videó állat ősz birka

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1115254168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2019.10.24. 19:08:38

Bocs, mindenről eszembe jut valami. Bárány az udvaron. Nagyanyámtól kaptuk, jó lesz húsvétra, kicsaptuk a baromfiudvarba. A kutya is ott tanyázott, ott kapott enni is. 40 éve még egy falusi kutyának nem igazán vettek tápot, ette, amit mi, pontosabban a maradékot. Egy hét után anyu elkezdett aggódni, mert látványosan soványodott a kutya, bár a vacsoráját megette. Valami baja van, szólni kell az állatorvosnak. Aztán még az állatorvos előtt megoldódott a rejtély, egy pörköltmaradékos vacsoránál lebukott a vétkes, a fehér kis pofikája látványosan pörköltszaftos volt. Minden este megette a kutya vacsoráját IS, esetleg, ha csont is volt, az maradt neki. A kutya meg hagyta. És még a kutya etetésről. Néha előfordult, hogy nem volt idő főzni, de a kutyának nem mondhatod, hogy hogy nincs vacsi, de a házi kolbászt sem etetjük meg vele. Ilyenkor általában a tojásleves következett, beleszelt kenyérrel. Néha a kutya is hideget kapott, arra értem haza szombat este, hogy anyu kenyérszeleteket vág kockára, egy-egy oldalt megken zsírral, és a két kockát azzal összeragasztja. Mit csinálsz? Vacsorát ennek a vén hülyének, mert ha csak kiviszem a zsíros kenyeret, akkor csak lenyalja a zsírt, így falatonként a zsír szagáért megeszi a kenyeret is. Na, ennyit a birkákról, meg a lökött kutyákról. Hosszú lett, belátom.

Attilajukkaja 2019.10.24. 21:23:52

@élhetetlen:
Nem lett hosszú, viszont aranyos. :o)

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2019.10.25. 14:37:12

@élhetetlen: Nem lett hosszú, és nagyon tetszett a sztorid, köszi!! :)
süti beállítások módosítása