img_7175_resize.JPG

Valahol mindent el kell egyszer kezdeni. És még nemigen adódott úgy, hogy tűzifát kelljen rakosgatnom. (Többnyire nem "hagyományos" fahasábjaink voltak, vagy csak brikettel fűtöttünk, vagy éppen nagy pocakkal kimaradtam a fahordásból, esetleg csak odazuppantotta valaki egy rakásba, és mire kigondoltuk volna a megfelelő helyét, már el is lett tüzelve.)

img_7154_resize.JPG

Most viszont egy kisebb famennyiség várakozott arra, hogy katonás rendbe kerüljenek. Korábbi érintőleges tapasztalatok alapján azért az rémlett, hogy nem mindegy, hogyan rakosgatja az ember (lánya) azokat a fahasábokat, már csak a helyfoglalás miatt sem, másfelől pedig a stabilitás miatt lényeges, hogy legalább a végeken kötésbe kerüljenek. Jelentem, feladat sikeresen teljesítve! :D

img_7155_resize.JPGA kezdő- és záróvégeken kötésben elrendezve

img_7156_resize.JPGEz kérem, tömény matematika! :D

img_7158_resize.JPGRendezgetés, tervezgetés folyamata

img_7159_resize.JPGNövekvő fakupac...

img_7160_resize.JPGAlakul! ;)

img_7162_resize.JPG

img_7176_resize.JPGKész! ;)

Délután lelkes "kis" segítséget is kaptam (nagyfiam személyében) az adogatásban, így a vége már pikkpakk meglett. :)

img_7177_resize.JPGElkészült farakás

Azért megdolgoztam vele. Mottóm:lehet, hogy sokáig tart, de legalább rondán néz ki! :D :D (Ugyanitt térkő-rakást és egyéb térgeometriai feladványokat vállalok!) Akárhogy is, a mai sikerélmény is összejött. :) :)

Na jó, ennél azért messze izgalmasabb és művészibb farakás-megoldások is léteznek, talán egyszer, terméketlen nyugdíjas éveimben ezzel is megpróbálkozom. Ha kíváncsiak vagytok, ezen a címen (klikk ide!) találtok néhány nagyon látványos tűzifa-kompozíciót!

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2019.11.26. 18:42 komment

Címkék: fotó videó tél tűzifa tüzelő farakás fahasáb

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6915326000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása