Előre hallom a felszisszenéseket a "Halloween" szó hallatán, ezért megelőzendően a rosszalló megjegyzéseket és fejcsóválásokat, előre kívánom bocsájtani, nem vagyunk az ünnep megszállottai. Igazából megrögzött ellenzői sem. Átérzem azok álláspontját, akik tűzzel-vassal harcolnak ellene, hiszen alapvetően mi is igyekszünk a hagyományos magyar értékrendet és ünnepeket szem előtt tartani. De teljesen megértem azt is, aki szimpatizál vele, és esetleg - bármilyen formában - igyekszik magát jól érezni ezen a napon, illetve éjszakán. Nem szándékom most kifejteni részletes álláspontomat, szerintem itt nem is ez a lényeg. De azért az ellenzők megnyugtatására hozzá tenném, hogy - ha nem is Halloween néven - bizony magyar gyökerei is vannak a töklámpás készítésének.

Az idei tökfaragásunk apropója, hogy itt a faluban már évek óta tradicionális szokás az óvodások tréfás felvonulása Halloween alkalmából. Ilyenkor jelmezekben járják körbe a falut, és közösen meglátogatnak néhány előre kiszemelt házat, családot, akiket tréfás mondókákkal és kis ajándékokkal köszöntenek. Majd az egész mulatságot egy kis eszem-iszom zárja az óvoda udvarán (finom házi süteményekkel!), tábortűz mellett. Az idén a nagycsoportosokat tervezték meglátogatni, köztük - nagyobbik fiúnk révén - minket is. Hozzá teszem, sajnos utoljára, mert a legutolsó álláspont szerint az idei évet követően végleg megszűnik a helyi óvoda. :( (Ami bizony helytelen, de ez már megint más történet.) Az idei felvonulást tegnap este tartották, így hát jó házigazda lévén, mi is mécsesekkel és töklámpásokkal vártuk lelkesen a (nem is olyan) kis csapatot. :)

Az idei termésünkből elsősorban csillagtökök és főzőtökök maradtak meg (valamint egy számunkra ismeretlen gömbölyű, ami azért érdekes, mert ilyen fajtát nem is ültettünk :P ), így ezeket igyekeztünk töklámpás céljára hasznosítani. Kisebbik fiam még tart a rémisztő arcoktól, ezért a hagyományos "Jack O' Lantern" fazonon kívül próbáltam néhány kedvesebb, dekoratívabb formát is kreálni.

A végeredményről készült fotók olyanok amilyenek - aki fotózott már töklámpást, ismerheti a probléma okát: ezek elsősorban sötétben, meggyújtva mutatnak jól, de akkor meg nem látszik, illetve vakuval meg már nem olyan... De azért megosztom, hátha más is merítene belőlük ihletet. :)

Akik megpróbálkoznak vele, azoknak sikeres farigcsálást! Akik pedig ünnepelnek is ma éjszaka, azoknak jó bulizást kívánok! :)

PA306925_resize.JPG

PA306926_resize.JPG

PA306948_resize.JPG

PA306967_resize.JPG

PA306965_resize.JPG

PA306954_resize.JPG

PA306956_resize.JPG

PA306963_resize.JPG

PA306957_resize.JPG

PA306966_resize.JPG

PA306960_resize.JPG

PA306968_resize.JPG

PA306962_resize.JPG

PA306972_resize.JPG

PA306974_resize.JPG

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2013.11.01. 00:08 Szólj hozzá!

Címkék: kreatív fotó ötlet fénykép tök mécses tökfaragás töklámpás patiszon csillagtök Halloween Jack O Lantern Trick or Treat kr:DIY - Csináld magad! kr:Dekoráció kr:Ünnepek Alkalmak - Halloween

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr925608767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása