A mai napon január ellenére kifejezetten enyhe idő van, 10-15 °C-os hőmérséklettel, napsütéssel, néha enyhe széllel. A derűs idő a gyerekeket is kicsalta a kertbe, a fiúk már fel is ástak egy kis területet, ahová majd tavasszal veteményest szeretnének létesíteni. A múlt nyáron sajnos egyáltalán nem tudtunk ültetni, ennek egyik oka - novemberben megszületett - babácskánk várása volt. (A friss levegőn, napsütésben ő is jót alhatott.) Ha kicsiben is, de az idei szezonban mindenképpen jó lenne, ha tudnánk egy kis saját zöldségféléhez nyúlni.

img_6889_resize.JPGA frissen felásott földből egy tücsök is előkerült

img_6892_resize.JPGA veteményest a fiúk közös munkával alakítják ki

img_6899_resize.JPG

img_6902_resize.JPG

img_6906_resize.JPG

A meleg idő a természetet is megtréfálta: a hagymás növénykék már hetek óta kidugták hegyüket a földből. Nálam (a kerek ágyásban) a krókuszok nőnek. Az enyhe télben a díszkáposzta és a csarabok is szépen megmaradtak, egy árvácska is az ünnepek előtt nyílt ki.

img_6910_resize.JPGA kerek ágyás: mintha csak tavasz lenne

img_6912_resize.JPGA krókuszok már hetek óta bújnak kifelé a földből

img_6913_resize.JPGKrókuszok

img_6915_resize.JPG

img_6916_resize.JPGVirágzó árvácska

img_6917_resize.JPGCsarab

img_6925_resize.JPGDíszkáposzta

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2018.01.06. 14:52 komment

Címkék: fotó január veteményes krókusz árvácska díszkáposzta hagymás virág kerek ágyás csarab (Calluna vulgaris)

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9913554253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása