pic_0331_resize.JPG

Ez a csodás hangú énekes rigó látogat el hozzánk a jóidő beköszöntével, és trillázik nyaranta hosszasan a szobánk ablaka alatt (pontosabban: fölött). Talán a nyári itatásnak köszönhető, vagy csak jól érzi magát nálunk, de ittjártakor gyakran feltűnik kertünkben vagy a ház tetején. Olyankor nagyon hosszan énekel, öröm hallgatni, de ha kiszúrja, hogy figyelem, akkor inkább gyanakvóan elhallgat, ezért csak távolról sikerült őt lencsevégre kapnom.

pic_0330_resize.JPG

A felvételek 2016. júniusában készültek, remélem, idén is ellátogat hozzánk.

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2018.03.25. 18:29 2 komment

Címkék: fotó videó madár rigó madárdal énekes rigó

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9613779088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2018.03.26. 16:17:40

Kicsit irigyellek. Nálam feketerigók voltak évekig, azok is gyönyörűen énekelnek, és érdekes, nagyon jó tűrték a közelségemet. Méterről lehetett fényképezni, éppen csak nem pózoltak a fürdető szélén. Csak aztán pár éve jöttek a szarkák, és trilla helyett recsegés van.

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2018.03.26. 23:11:15

@élhetetlen: Sajnálom, hogy kicsit továbbálltak a rigóid, de talán majd még visszatérnek.
Azt viszont hallom és látom másoknál is, hogy ha itató/madárfürdő van, akkor szívesen odaszoknak és egészen közel is engedik az embert. Biztosan érzik a törődést... :)
süti beállítások módosítása