img_9980_resize.JPG

Ilyenkor már rengeteg tavaszi virág nyílik a kertben, öröm rajtuk végignézni.

Csak hiányolnom kellett: végre előbújt egy pár fehér mocsári kockásliliom (Fritillaria meleagris) is a kerek ágyásomban. Igaz, a bordók így is nyomtalanul eltűntek.

img_9996_resize.JPG

img_0001_resize.JPG

A kerek ágyásban már kinyílt néhány lila tulipán (a feketéknek szintén nyoma veszett) - hamarosan egyéb, apró virágok is követni fogják:

img_0033_resize.JPG

img_0034_resize.JPG

Idén is szép virágszőnyegek virítanak, melyet elsősorban a sárga sziklai ternye és a lila árlevelű lángvirág (Phlox subulata) ad:

img_0023_resize.JPG

img_0092_resize.JPG

img_0043_resize.JPG

img_0092_resize.JPGLeánykökörcsin a ternye között

Közben persze a paradicsom palántáimat is nevelgetem, a rögtönzött melegágyásokban. Sajnos egy részük nem élte túl a (kései) átültetést, illetve az új helyükön adott hirtelen napősütést. Ami megmaradt, az viszont kezd szépen megerősödni.

img_0002_resize.JPG

img_0017_resize.JPG

Mindezzel párhuzamosan beindult persze a tavaszi kertrendezés, fűnyírás időszaka is: minden délutánra (illetve estére) jut bőven kinti teendőnk.

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2018.04.20. 09:36 komment

Címkék: fotó tavasz videó virág virágok tulipán paradicsom virágzás palánta kockásliliom kökörcsin virágágyás leánykökörcsin time-lapse palántanevelés melegágy phlox subulata árlevelű lángvirág Fritillaria meleagris kerek ágyás sziklai ternye

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8113841276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása