img_3885_resize.JPG

Korábban utaltam rá, hogy elfoglaltságaim (és segítség hiánya) miatt, a későbbi kudarc megelőzése végett idén nem lesz veteményesünk, ezért nem ültetünk semmit. Ehhez tartva magunkat igyekeztünk alakítani életünket, de persze a hiány csak nem hagyott nyugodni. És - bár a körülmények mitsem változtak - csak sikerült megtalálni a kompromisszumot.

uborka-palantak3_resize.pngPalánták: paprika, paradicsom, zeller és uborka

Május végén elhatároztuk, hogy idén készen vásárolt zöldségpalántákkal hozzuk be a lemaradást, a könnyű művelés végett pedig, magaságyáshoz hasonlóan (merthogy ez a prodzsekt még mindig várat magára...) amit csak lehetséges, balkonládába ültetünk, és csak a kifejezetten nagy helyigényű növények kerülnek közvetlenül szabadföldbe.

palantak_resize.pngKészen vásárolt palánták

palantak2_resize.pngPalántáink

paprika_resize.pngPaprika palánták: pritamin (paradicsom paprika) és almapaprika

paradicsom-palantak_resize.pngParadicsom palánták: kistermetű korai és későn érő, nagyobb termetű befőzéshez

zeller-palantak_resize.pngZeller palánták

uborka-palantak_resize.pngCsemege uborka palánták

A palánták másnap földbe is kerültek:

Erre a célra egy fa balkonládát és egy nagyméretű cserepet használtunk, a maradék növénykék pedig egy kisebb, rögtönözve megművelt földterületre kerültek kiültetésre.
/Az senkit ne zavarjon, hogy a fű éppen mellkasig ér, történetesen egyszerre adta meg magát az összes fűnyírónk és fűkaszánk, így a mindennapos fűnyírás 1-2 hétre kimaradt, mint azt a mellékelt ábra is illusztrálja.../

mutragya_resize.pngA balkonedény egy kis plusz növénytáplálékkal (műtrágyával) is gazdagítva lett.

kerek-balkonlada_resize.pngÜltetés után bőséges locsolás!

img_3885_resize.JPGZeller és korai (kis növekedésű) paradicsom

img_3720_resize.JPGVirágzó paradicsom

img_3886_resize.JPGA paprikák a fa balkonládába kerültek

img_3558_resize.JPGParadicsom palánták: pritamin és almapaprika

img_3882_resize.JPGA nagyobb terjedelmű és helyigényű növények (késői paradicsom és zeller) szabadföldi veteményesbe kerültek

img_3884_resize.JPG

Ráadásként, még Húsvét környékén elültettünk tálba, cserépbe kétféle retek magot. (Az eredeti koncepció az lett volna, hogy ezek végérvényesen edényben nevelkednek, de igényeikhez sajnos a föld túl sekélyesnek bizonyult, így bár szépen kihajtottak, tisztességesen növekedni nem tudtak.) A kis retek növények mostanra látható gumót növesztettek, és hogy ez valami értékelhető méretet is öltsön, az ültetéskor ezek is szabadföldbe kerültek. (Azóta a gyerekek már lelkesen szüretelik.)

img_1769_resize.JPG

img_3058_resize.JPGA frissen kikelt retek növendékek

img_3059_resize.JPGRetek palánták cserépben

img_3061_resize.JPG

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2019.06.14. 08:27 komment

Címkék: fotó videó nyár május búza ültetés paradicsom paprika uborka zeller retek veteményes palánta pritamin paradicsompaprika csemegeuborka balkonláda almapaprika Vlog balkonágyás szentelt búza Korai legjobb (retek) Francia reggeli (retek)

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6214889056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása