img_4750_resize.JPG

Mondják, hogy a sárgabarack 2 évente érik. Úgy tűnik, ezt a szabályt a miénk is pontosan ismeri és betartja: éppen 2 éve volt, hogy nagyobb mennyiségű kajszi "szakadt a nyakunkba" (egy vihar kapcsán indítva szó szerint).

Akkor kb. 100 kiló gyümölccsel kellett megbirkóznunk, most ismét beindultak a fák, előre láthatóan mégnagyobb terméshozammal.

Első körben a Bergeron barackfa kezdte potyogtatni első terméseit, de már nagyon szorosan követi őt a többi fa is. Előre láthatóan (legalább) másfél-két hétig tart az éréshullám, úgyhogy intenzív napok elé nézünk.

img_4732_resize.JPG

Termése nagyon ízletes, édes, nagy szemű, tapasztalataink szerint befőzésre és frissen fogyasztásra is kiváló. Éppen abban a fázisban van, hogy még ép, érett gyümölcsöket frissen is tudunk enni és kínálni (a fán még napokig várható a friss utánpótlás), de már puha édes, így lekvárnak is tökéletes.

img_4734_resize.JPGBaracktól roskadozó faágak

img_4746_resize.JPG

A hasznosítási és felhasználási tervek már szövődnek, igyekszünk minél többet megmenteni belőle...

img_4748_resize.JPG

Ugyanitt: KAJSZIBARACK ELADÓ! :D

img_4753_resize.JPGEgyik próbálkozásunk a többlet hasznosítására. ;)

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2019.07.06. 14:25 komment

Címkék: fotó gyümölcs videó eladó sárgabarack barack kajszibarack gyümölcsfa barackfa kajszi gyümölcsszüret Bergeron

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr414929184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsendPenge · https://zoldsegextra.blog.hu/ 2019.08.24. 00:37:12

Kedves LyzX!

A "a sárgabarack 2 évente érik" kijelentésedre szeretnék röviden reagálni. A jelenséget úgy hívják, hogy alternancia, nem egyedi a problémád.

Bálint gazda oldalán futottam bele a
témába, hátha segít neked.
hobbikert.hu/magazin/azt-mondja-a-gyumolcsfam-dupla-vagy-semmi.html

A képeidet nézve javasolnám, hogy alaposabban/erősebben kellene a metszést csinálni, nagyon hosszúak az ágak. Persze én is belefutok, hogy nincs időm metszeni, vagy csak nincs szívem (gyomrom. Tél végén, tavasszal, gyümölcsre kiéhezve kinek van szíve levágni AZT az ágat?) és úgy marad, akkor én is szívok a letörő ágakkal.
Üdv
CSP
süti beállítások módosítása