Mondják, hogy a sárgabarack 2 évente érik. Úgy tűnik, ezt a szabályt a miénk is pontosan ismeri és betartja: éppen 2 éve volt, hogy nagyobb mennyiségű kajszi "szakadt a nyakunkba" (egy vihar kapcsán indítva szó szerint).
Akkor kb. 100 kiló gyümölccsel kellett megbirkóznunk, most ismét beindultak a fák, előre láthatóan mégnagyobb terméshozammal.
Első körben a Bergeron barackfa kezdte potyogtatni első terméseit, de már nagyon szorosan követi őt a többi fa is. Előre láthatóan (legalább) másfél-két hétig tart az éréshullám, úgyhogy intenzív napok elé nézünk.
Termése nagyon ízletes, édes, nagy szemű, tapasztalataink szerint befőzésre és frissen fogyasztásra is kiváló. Éppen abban a fázisban van, hogy még ép, érett gyümölcsöket frissen is tudunk enni és kínálni (a fán még napokig várható a friss utánpótlás), de már puha édes, így lekvárnak is tökéletes.
Baracktól roskadozó faágak
A hasznosítási és felhasználási tervek már szövődnek, igyekszünk minél többet megmenteni belőle...
Ugyanitt: KAJSZIBARACK ELADÓ! :D
Egyik próbálkozásunk a többlet hasznosítására. ;)
Köszönöm, hogy elolvastad! :)Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!