Kertben töltött időnk jelentős részét a betakarítással töltjük. Van is mit, és mi tagadás, erre a mennyiségre nem voltunk még felkészülve...

P7216498_resize.JPGSárga és lila hüvelyű zöldbab minden mennyiségben: levesbe, főzelékbe, ajándékba... Rengeteg lett belőle.

P7226508_resize.JPGCsemege- és kígyóuborka. Elsősorban frissen fogyasztjuk, de ez is jócskán meghaladja a család szükségleteit.

P7266537_resize.JPGNéhány szem málnánk is érik (folyamatosan), ennek betakarításáról és hasznosításáról elsősorban a gyerekek gondoskodnak.

P7266544_resize.JPGA tök- és cukkíni-mennyiségünkkel már tényleg nem tudunk mit kezdeni. Sütjük, főzzük, grillezzük és ajándékozzuk. Folyamatosan érik és folyamatosan szüreteljük (1-2 naponta).

P7266547_resize.JPGCékla-begyűjtés...

nektarin.jpgVégül imádott gyümölcsöm, a nektarin is beérett. Gyönyörű, hatalmas, gömbölyű barackok, és legalább két tucatnyi termett belőle. A folyamatos frissen fogyasztása mellett a grillezésével  is megpróbálkoztunk, valami szenzációsan finom!! Nem hittem volna, de tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom. (A félbevágott gyümiket csak rádobjuk a grillrácsra.)

burgonya.jpgBurgonyánk is bőséggel terem, csak győzzük majd összeszedni. A képen kifli krumpli és lila burgonya is látható.

P8016563_resize.JPGA három szem mosolygós almánkat is leszedtük. :)

P8076566_resize.JPGRengeteg paprikánk termett és terem, köztük csípős, fűszerpaprikák is. A "TV paprikát" (fotón) frissen esszük.

almapaprika.jpgAlmapaprika: elsősorban savanyúságnak eltéve ideális.

P8076571_resize.JPGTökfélék: főzőtök, "isten gyalulta tök", cukkíni, patiszon.
Félreértés ne essék, nem a többi kicsi, hanem a jobb felső nőtt hatalmasra. (Sajnos a mérlegünk csak 3 kilóig mér, de a maradék fél alapján több, mint 4 kg-t nyomott eredetileg.) Kertünkben nem ritka jelenség - a legelső veteményesünk óta tapasztaljuk -, hogy néha az átlagos méretek többszörösét produkálja egyik másik zöldségünk. Tartsák meg jó szokásukat! ;) (Ebben valószínűleg a kövér, tápanyagban és vízben gazdag talajunk is közrejátszik.)

P8076576_resize.JPGMedúzaraj :)

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2013.08.09. 15:13 Szólj hozzá!

Címkék: alma burgonya fotó krumpli fénykép paprika uborka zöldbab grillezés málna cukkini cékla tök nektarin főzőtök patiszon csillagtök almapaprika óriászöldség istengyalulta tök óriástermés

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr275453839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása