Az úgy volt, hogy férjecske tavalyról felszedett egy rakás virághagymát, ami a korábbi virágzás után bőségesen "megfialt". Ezek elsősorban különféle színű krókuszok voltak, valamint egy csomag Fritillaria (hogy mi a szép magyar neve - ha van neki olyan - sajnos nem tudom, de amolyan kocka nélküli kockásliliom-féle...). Szépen haza is hozta őket elültetésre, de előtte még beáztatta "egy éjszakára". Amiből azután kettő lett, majd hirtelen jöttek a fagyok, majd eső és szél, na meg halaszthatatlan teendőink, szóval úgy alakult, hogy a végén már több, mint egy hete ott álltak - csodával határos módon se el nem fagytak, se bele nem rohadtak a vízbe, ellenben szépen csírázásnak és hajtásnak indultak -, így aztán erősen sürgetővé vált, hogy ültetésre kerüljenek. Már szinte mindegy is hogy hová, csak földbe kerülhessenek: annál, hogy tönkremenjenek, szinte bármilyen rögtönzött megoldás jobb lehet.

img_9405_resize.JPGKrókusz hagymák egy széttört-megragasztott lasagne-s tálban

Megkezdődött hát az ültetés... Virághagyma került szinte mindenbe, ami virágföld befogadására alkalmas (vagy kevésbé alkalmas) volt.

img_9387_resize.JPGKrókusz virághagymák ültetés közben

img_9397_resize.JPGFritillaria hagymák tálcán

img_9399_resize.JPGA most elültetett Fritillaria

img_9400_resize.JPGVirághagyma került a laposbarack körüli fakeretbe (egy kis friss virágfölddel takarva)

img_9391_resize.JPGVirághagyma került egy régi bográcsba (az aljába komposztot tettem)...

img_9402_resize.JPGKisfiam ültetése: lyukas aljú tejfölös vödörbe

img_9381_resize.JPGA sok ültetés ellenére a virághagymák nemigen akarnak fogyni: után még mindig maradt egy rakás beáztatott krókuszhagyma.

img_9385_resize.JPGÜltetésre váró krókusz virághagymák

Mivel közben ránkesteledett, az ültetés-program félbemaradt, de a mennyiség mégegy ütemet indokol majd (ha épp nem szakad egész nap az eső). A felhasználatlan hagymáknál már az is szerencsésebb, ha találomra eldugdosom őket a kertben a fű között. Előre láthatóan (mivel "szabad" virágágyásunk jelenleg nincs) valami egészen hasonló fog velük történni...

img_9392_resize.JPGA nárciszok még mindig pompáznak

Az egyik nyílásáról gyorsított felvétel (time-lapse) is készült:

img_9394_resize.JPGNárciszok

img_9404_resize.JPGA fű között pedig több helyen virágzik az ibolya

Egyébként a paradicsom palánták is szépen fejlődnek, lassan aktuálissá válik az átültetésük, így a következő prodzsekt a nagyobb edénykékbe kerülő növények elhelyezésének megoldása lesz (mert a lakáson belül nem igazán lesz megoldható)...

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2018.03.31. 17:25 komment

Címkék: fotó videó ültetés paradicsom ibolya palánta nárcisz krókusz virághagyma crocus time-lapse hagymás virág Fritillaria meleagris

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr10013796742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása