img_7349_resize.JPG

A legutóbbi kerti begyűjtéssel a fokhagyma-termésünk is felszedésre került. Nem nagy, nem túl sok, de a miénk, és örülünk neki nagyon! (Korábban volt már próbálkozásunk, de valahogy a fokhagyma nem nagyon akart kifejlődni, így azt nem jellemző, hogy ültessünk.)

img_7343_resize.JPG

Az apró hagymafejeket most volt csak időm rendezni: kicsit átválogatni, megtisztítani, majd egy ötlettől vezérelve egy kis fonatot készítettem belőlük.
Gyorstalpalóban néztem utána a fokhagymafonásnak: lényegében egy teljesen egyszerű, háromszálas fonás, a kezdő három fej hagymánál megkötve, majd minden hajtásnál (franciafonás jelleggel) 1-1 újabb fejet hozzáfogva, melyek szára adja a fonatunk további hosszának alapját. A fonás végére ismét egy elkötés kerül. Nos igen, ezen lenne még mit gyakorolni, de első nekifutásra talán vállalható. Most csináltam ilyesmit először - és remélhetőleg nem utoljára.

img_7344_resize.JPGA szár nélküli hagymafejek tálba válogatva

img_7353_resize.JPGFokhagymafüzér

img_7360_resize.JPG

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2018.10.03. 10:54 komment

Címkék: fotó gasztro fokhagyma fonás kr:DIY - Csináld magad! kr:Dekoráció fokhagymafüzér fokhagymafonás

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2614278811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása