img_0877_resize.JPG

Már nem tél, de még nem tavasz. Az időjárás változó, néha egy fél napra meleg napsugarakkal kényeztet, másnap meg visszatérnek a fagyok és mindent beborít a köd. A hófödte fehér téli idill már elmúlt, de az első gyümölcsérésre még várnunk kell...

Addig is elraktározott készleteinkkel enyhítjük a vitaminhiányt, most például a nyáron eltett befőtteket kóstoltuk meg, de palacsintasütés sem telhet el egy-egy tavalyelőtti baracklekvárunk felhasználása nélkül.
Mindezeket tartósítószer nélkül tettük el, így most a legkisebb (jelenleg 16 hós) is jóízűen fogyasztja. :)

img_0879_resize.JPG

A körtéket kissé keményen tettük el, és mivel ehhez automatát használtunk, így a befőzés során sem puhult meg jelentősen. Finom lett, de a cukorral egy kicsit bátrabban is bánhattunk volna (utólagosan viszont gond nélkül édesíthető).

img_0880_resize.JPGKörtebefőtt

img_0877_resize.JPGSzilvabefőtt (háttérben körtelé, körtebefőtt) - a szilva rendkívül ízletes lett, pektin tartalma miatt sűrűbb, "szirupos" lével. Szerintem cukorból ide is mehetett volna több, így viszont tágabb a felhasználási lehetősége. Mi most csak magában eszegettük. :)

Fűtés terén is a meglévőből szedegettünk... (Így fűtésszezon vége felé tartva az embernek egyre kevésbé van lelkesedése tüzelő után járni, de szerencsére a kertben ilyenkor is akad mindig letört ág, metszésből visszamaradt gally, vihar tépte fadarab...)

img_0845_resize.JPG

A kisebb kerti rendezgetések is megkezdődtek már: egy-egy gyors gazolás, virágföld-feltöltés, tereprendezés mindig időszerű.

img_0842_resize.JPGA kerek ágyásból kikerültek a csarabok. Az hagymások már bújnak sorban, az árvácskák is a tavast várva virítanak.

img_0843_resize.JPGLila árvácskák a kerek ágyásban

Bár hóvirág a kertünkben nem sok van, azért körülöttünk a faluban még szép számban nyílnak!

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2019.03.02. 20:10 komment

Címkék: körte szilva fotó tavasz időjárás gyümölcs gasztro tél március fűtés befőtt hóvirág ivólé körte befőtt kerek ágyás szilva befőtt körte ivólé

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9014663951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása