Teljesen készen vagyunk. De már minden értelemben. A viharverte gyümölcsöket is sikerült betakarítanunk, bő egy héten keresztül versenyt futva az idővel. Rendkívül elfáradtunk (persze a befőzés mellett a további teendőink sem szűntek meg létezni). Ez itt a legutolsó szedésnyi barackunk, ezzel mind a négy (pontosabban: öt, de az már korábban leérett) fánkat teljes mértékben leszüreteltük:

utolso-barackok.jpgLegutolsó barackszüret utolsó tál barackjai

8 napnyi befőzés eredményeképpen kb. 100 kg gyümölcsből 75 kg tiszta gyümölcshúst sikerült felhasználnunk, ebből nagyságrendileg 100 üvegnyi lekvárunk és gyümölcslevünk lett (pontos lajstrom holnap készül). Mindezt 22 +1 adag lefőzésével értük el, melyből 18 főzet lekvár, 4 főzet gyümölcslé, plusz egy kis adag apró ringlószilva ("fosóka szilva") lekvár készült. Rendkívül elfáradtunk, de jó lesz végre teljesen és végérvényesen (izé, a következő gyümölcstermésig...) kivakarni a konyhát és fürdőszobát. Addigra talán a kezemen szerzett égési (és ezáltali lelki) sérülések is begyógyulnak. :)

Leltár után még visszatérek a baracklevek beszámolójával is.

baracklekvarok.jpgLekvárok betöltés, szortírozás alatt

barackle.jpgSárgabarack gyümölcslevek

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2017.07.17. 22:02 komment

Címkék: fotó szüret sárgabarack barack gyümölcslé befőzés kajszibarack baracklekvár ivólé kajszi cseresznyeszilva gyümölcsszüret mirabolán vadringló (fosóka szilva)

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9412670837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása