img_9155_resize.JPG

Tegnap délután leesett az első igazi hó. Hirtelen indult meg, de azóta is (azaz: immáron egy napja) folyamatosan hullik, így mostanra egész' tisztességes fehér lepel borítja házunk táját. A gyerekek nagy örömére, melyet tovább fokoz, hogy jelenleg hétvége van, így ki is élvezhetik annak minden előnyét.

Gyorsan átfutottam a várható merterológiát, és így bő egy héttel Szenteste előtt már folyamatosan fagyot jósolnak, - pillanatnyi számításaik szerint - közvetlenül karácsony előtt még pár napos újabb havazással is megspékelve. Lehet, hogy ismét fehér karácsonyunk lesz...? Nagyon rég nem volt már... A gyerekek jóformán nem is emlékezhetnek rá, így nem csoda, hogy nagyon reménykednek benne. :) /Persze mindez némi többletmunkával is jár házunk táján, de igyekszünk mindenre felkészültek lenni./

img_9169-oil_resize.JPG"Festményen" megörökítve ;)

img_9153_resize.JPGA gyümölcsös és veteményes behavazva

Az ezüstfenyőnek kifejezetten jól áll a hó:

img_9154_resize.JPG

img_9168_resize.JPG

Ebben az időben már minimális időt töltünk kinti tevékenységekkel, amit igen, az elsősorban a hótakarításhoz, tüzelőhordáshoz kapcsolódik (persze tennivaló bent is akad bőséggel, különösen így az ünnepek előtt).

img_9144_resize.JPGSokan ellenzik és elavultnak tartják a gerébtokos ablakot (nyilván ennek is megvan az oka). Amiért viszont mégis nagyon szeretem, hogy bármit a két ablak közé lehet tenni. :D (Ha egyszer majd sikerül lecserélnünk, ez a tulajdonsága biztosan hiányozni fog.) Ezúttal egy kis minimális ünnepi dekorvilágítás került bele, apró hópelyhek formájában...

img_9156_resize.JPGUtcánk...

img_9170_resize.JPGA kis ezüstfenyőm szépen felcseperedett

img_9171_resize.JPG

(További fotók a behavazott falunkról.)

A havazás tegnap délután kezdődött:

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szerző: lyzX  2018.12.15. 14:29 komment

Címkék: fotó időjárás ünnepek videó tél havazás fehér karácsony Karácsony ezüstfenyő gerébtokos ablak

A bejegyzés trackback címe:

https://birtokunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5814486296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása